توضیحات عراقچی درباره سفرش به پاکستان، عمان و روسیه

وزیر امور خارجه ایران گفت: با هدف ادامه رایزنی‌های نزدیک تهران و مسکو درباره مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی و ارتقای مناسبات دوجانبه در دیدار با مقامات ارشد روسیه به این کشور سفر کرده است.

 سید عباس عراقچی دوشنبه در گفت‌وگویی در ابتدای ورود به فرودگاه بین‌المللی پولکووا سن‌پترزبورگ اظهار کرد: مدتی بود که به خاطر جنگ رمضان، در دیدارهای ما با طرف روسی فاصله افتاده بود و ما سعی کردیم از فرصت به وجود آمده و در ادامه سفر به پاکستان و عمان استفاده و به روسیه سفر کنیم.

روایت عراقچی از دستور کار مذاکرات با مقامات روسیه/ با پاکستان و عمان مشورت خوبی داشتیم

وی افزود: دیدار امروز فرصت مناسبی برای گفت‌وگو درباره تحولات جنگ و بررسی آخرین وضعیت در این زمینه خواهد بود و اطمینان دارم که این رایزنی‌ها و هماهنگی میان دو کشور در این زمینه از اهمیت خاصی برخوردار خواهد بود.

مشورت‌های خوبی در پاکستان انجام شد

وزیر امور خارجه درباره اهداف و نتایج دو سفر خود به اسلام‌آباد و عمان طی سه روز گذشته، ماهیت دوجانبه این سفرها را یادآور شد و گفت: با توجه به اینکه پاکستان در امر مهم میانجی‌گری در مذاکرات ایران و آمریکا مشارکت دارد، لازم بود که در دیدار با مقامات این کشور، آخرین وضعیت را مرور کنیم.

عراقچی افزود: تحولاتی در مذاکرات رخ داده است؛ مذاکرات قبلی باوجود پیشرفت‌هایی که صورت گرفته بود به خاطر رویکردهای آمریکایی‌ها، زیاده‌خواهی‌هایی که انجام دادند و رویکردهای غلطی که به کار گرفتند به اهداف خود نرسید؛‌ از این رو، لازم بود برای بررسی آخرین وضعیت، مشورت‌هایی را با دوستانمان در پاکستان داشته باشیم.

وی گفت: سفر به اسلام‌آباد، سفر خیلی خوبی بود و مشورت‌های خوبی انجام شد و طی آن بر آنچه که گذشته و اینکه در چه شرایطی، مذاکرات می‌تواند ادامه پیدا کند، مروری صورت گرفت.

وزیر امور خارجه خاطرنشان کرد:‌ شرایط جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات از اهمیت زیادی برخوردار است؛ ما باید حقوق مردم ایران را پس از ۴۰ روز مقاومت استیفا و منافع کشور را تأمین کنیم رایزنی کارشناسان ایران و عمان درباره تنگه هرمز ادامه پیدا می‌کند.

عراقچی با اشاره به ملاقات‌های خود با مقامات ارشد کشور عمان در این سفر دوره‌ای گفت:‌ عمان کشور دوست نزدیک ما است که مواضع بسیار خوبی را در این جنگ به کار گرفتند و لازم بود حتما دیداری از آنجا داشته باشیم که سبب شود، گسترش بیشتری در روابط ما با همسایگان به‌ویژه کشورهای جنوبی خلیج فارس ایجاد و مشکلاتی که به وجود آمده رفع شود.

وی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران و عمان دو کشور ساحلی تنگه هرمز هستند و لازم است که با یکدیگر رایزنی داشته باشند، به‌ویژه آنکه عبور امن از تنگه هرمز به یک موضوع مهم در سطح جهانی تبدیل شده است.

وزیر امور خارجه افزود: طبیعی است که ما به‌عنوان دو کشور ساحلی این تنگه باید با هم صحبت داشته باشیم تا منافع مشترک ما تأمین شود و در هر حرکتی که در این خصوص صورت می‌گیرد با یکدیگر هماهنگ باشیم، چراکه منافع ایران و عمان به‌طور مستقیم درگیر این قضیه است.

عراقچی تصریح کرد : اشتراک‌نظر زیادی بین ایران و عمان وجود دارد و در این سفر توافق کردیم که مشورت‌ها در سطوح کارشناسی ادامه یابد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha